Mondhygienist en preventie

Mondhygiënist en preventie

Om oud te worden met uw eigen tanden, is gezond tandvlees vanaf jonge leeftijd noodzakelijk.

Veel mensen hebben, vaak zonder het te weten, ontstoken tandvlees. Tandvlees ontsteekt wanneer er een dun laagje tandplak of tandsteen rondom de tanden blijft zitten.

Chronische tandvleesontsteking kan op den duur leiden tot afbraak van kaakbot, een proces dat vaak lange tijd verloopt zonder duidelijke klachten. Uiteindelijk kunnen tanden en kiezen los gaan staan en kunt u zelfs tanden en kiezen verliezen.

Tijdens een mondhygiëne behandeling wordt alle tandsteen, tandplak en aanslag verwijderd en krijgt u aanwijzingen hoe u het gebit zelf ,met zo min mogelijk moeite, schoon kan houden. Het resultaat? Gezond tandvlees en frisse tanden.

Bij een controle wordt uiteraard gekeken of er gaatjes zijn, maar verder wordt ook het tandvlees nagekeken en wordt er onderzocht of het gebit stabiel is en goed functioneert.

Over het algemeen krijgt u pas pijn in de mond als de oorzaak van die pijn in een gevorderd stadium is. Wij zijn de pijn graag voor. Een goede reden om de tanden, kiezen en tandvlees regelmatig, over het algemeen 1 tot 2 maal per jaar, te laten controleren.

Afspraak maken met onze mondhygiënist in Eindhoven?

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem contact op met ons via het contactformulier of 040-2930399.