Wortelkanaalbehandeling

Wortelkanaalbehandeling Eindhoven

Endodontologie focust zich op het inwendige deel van tanden en kiezen: het wortelkanaal. Hier bevinden zich zenuwweefsel, bloedvaatjes en bindweefsel. Een wortelkanaalbehandeling is technisch gezien een zeer moeilijke behandeling.

Doorverwezen voor een wortelkanaalbehandeling?

Verreweg de meeste tandheelkundige behandelingen kunnen door uw eigen tandarts goed en betrouwbaar worden uitgevoerd. Soms is een meer specialistische aanpak gewenst, bijvoorbeeld als het gaat om een wortelkanaalbehandeling. Bij PC2-tandartsen hebben wij een grote affiniteit met de endodontologie en om die reden is het mogelijk dat u door uw eigen tandarts naar ons wordt verwezen. Behandeling gebeurt altijd in nauw overleg met de eigen tandarts.

Hoe lang duurt een endodontologie behandeling?

Een endodontologie behandeling is tegenwoordig op een comfortabele manier met veel succes uitvoerbaar. Zo’n behandeling is tijdrovend, daar is niet veel aan te doen. Heel nauwkeurig wordt de binnenkant van uw tand of kies gereinigd en daarna gevuld. Soms kan dat in slechts één behandeling: dat is gemakkelijk en tijdsbesparend. Het komt ook voor dat er een tweede zitting nodig is. Voor specifieke informatie over de behandeling verwijzen we u naar de patiëntenfolders. U kunt ze gemakkelijk en snel downloaden.

Alle behandelingen worden uitgevoerd onder rubberdam: een rubberen beschermlapje dat ervoor zorgt dat de behandeling efficiënt én hygiënisch kan worden uitgevoerd. Bij PC2-tandartsen voeren wij een wortelkanaalbehandeling altijd uit met behulp van een microscoop.

Contact opnemen voor wortelkanaalbehandeling bij PC2 Tandartsen

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem contact op met ons via het contactformulier of 040-2930399.